Volledige opera-agenda 2011-2012 bekend

Een schat aan operaproducties, vocale concerten en liedrecitals

Place de l'Opera Redactioneel door

archief oud artikel 31 augustus 2011 Cultuur Ondanks het bezuinigingsgeweld dat de cultuursector boven het hoofd hangt, staat de operaliefhebber ook in 2011/2012 weer een bomvol programma te wachten. Tal van gezelschappen verzorgen samen een breed scala aan operaproducties, vocale concerten en liedrecitals.

Agenda online

Alle operavoorstellingen die in het land te zien zullen zijn en ook de vele soloconcerten en recitals van zangers zijn op een rijtje gezet door het operamagazine Place de l'Opera. In een online opera-agenda is een overzicht gegeven van wat er per maand aan opera te zien is.

Het aanbod is niet mis. Alleen al de drie grote Nederlandse gezelschappen zetten veel werk op het toneel. De Nederlandse Opera presenteert dertien producties in Het Muziektheater in Amsterdam, de Nationale Reisopera trekt door het land met vijf opera's, waaronder enkele klassiekers, en Opera Zuid toert rond met vier producties.

Grote sterren

In het Concertgebouw verzorgt de ZaterdagMatinee dit seizoen acht concertante opera-opvoeringen en ook het beroemde Amsterdamse concerthuis zelf brengt twee concertante opera's, met grote sterren als Joyce DiDonato.

Diverse kleinere gezelschappen laten ook van zich horen. Zo voert Opera Trionfo de onbekende opera La pietra del paragone op, terwijl het jeugdoperahuis Holland Opera (het enige jeugdoperahuis van Europa) veel voorstellingen voor kinderen en jongeren produceert.

Zie voor het volledige aanbod de Place de l'Opera opera-agenda.

Laatst gewijzigd: 2012-02-10 11:34:17 · Gepubliceerd: 31 augustus 2011 - 4309