1

Night of the Proms met John Fogerty

Fogerty is erbij

Nieuws door

archief oud artikel 13 augustus 2010 Showbizz Arnhem, Gelderland Steeds meer grote namen verzamelen zich rondom het nu nog denkbeeldige podium van Night of the Proms. Gisteren werd bekend dat ook de bekende singer-songwriter John Fogerty in november een vliegticket naar Nederland mag boeken: hij is erbij!

Fogerty is een oude rot in het vak; hij treedt al sinds de jaren '50 op. Samen met zijn band Creedence Clearwater Revival scoort hij verschillende hits zoals 'Proud Mary', 'Bad Moon Rising' en 'Who'll Stop The Rain'. Ook solo gaat het Fogerty voor de wind. Zo krijgt hij in 1997 een Grammy Award voor zijn album 'Blue Moon Swamp'. In 2007 wordt hij nogmaals genomineerd, maar grijpt hij net naast de prijzen.

De bekende singer-songwriter John Fogerty doet mee aan Night of the Proms.

Jan Vereecke, één van de organisatoren van Night of the Proms is dolblij met Fogerty. "John Fogerty staat al vele jaren op ons verlanglijstje." Fogerty is op zijn beurt in zijn nopjes met de uitnodiging, zo weet Vereecke. "Hij heeft ons al laten weten vol verwachting uit te kijken naar de samenwerking met het orkest en dat scherpt onze motivatie om er iets bijzonders van te maken alleen maar aan!"

Naast Fogerty laten ook Barry Hay (je weet wel: van de Golden Earring) en Boy George (de markante zanger en stijlicoon) en Charlie Siem (een zeer getalenteerde violist) van zich horen. De koorstukken worden gezongen door het koor Fine Fleur. Het symfonieorkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het hele gezelschap treedt op zaterdag 13 november op in het Gelredome in Arnhem en staat donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november in Ahoy Rotterdam. Alle concerten starten om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 24 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de site: www.notp.com

Lees nog meer nieuws over muziek op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 augustus 2010 - 661

Dit past bij 'Night of the Proms met John Fogerty'