Jazz in Haarlem

Ga een dagje naar de Jazzstad van Nederland

Nieuws door

archief oud artikel 17 augustus 2010 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u Haarlem op de verkeersborden ziet staan, maar vanaf aanstaande woensdag kunt u er toch echt niet omheen. Haarlem is vijf dagen lang dé Nederlandse jazzstad.

Het feest begint woensdag 18 augustus om 20.00 uur en speelt zich onder meer af op en rondom de Grote Markt. Hier wisselen optredens van grote en kleinere artiesten elkaar in een rap tempo af. Wie kunt u hier allemaal het podium zien betreden? Josee Koning, Michiel Borstlap, DirkJan Vennik, James Carter en Mieke Stemerdink: het is zomaar een greep uit een breed scala van artiesten.

Behalve op de Grote Markt wordt ook op het Klokhuisplein, Proveniersplein en de Oude Groenmarkt druk gemusiceerd. En dat alweer voor de dertigste keer! De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op enkele duizenden bezoekers.

Toegang tot de Jazzstad is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op de site: www.haarlemjazzstad.nl

Op de jazzklanken van onder andere Kid Dynamite gingen in 1946 de voetjes al van de vloer. Vele jazzsterren hebben hun klanken laten horen in Casablanca, en nog steeds treden er bekende artiesten op. Neem een kijkje in Jazzcafé Casablanca in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 augustus 2010 - 278

Dit past bij 'Jazz in Haarlem'