345 minuten strijken

Twee violen spelen enorm lang muziekstuk

Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2010 Opmerkelijk Groningen, Groningen Alle liefhebbers van vioolmuziek verzamelen zich aanstaande zondag 22 augustus ongetwijfeld in Groningen. Daar speelt het Italiaanse Quartetto di Torino het langste strijkkwartet aller tijden. Het deuntje duurt maar liefst 345 minuten!

Het gaat om het tweede strijkkwartet van Morton Feldman. De Amerikaanse componist schreef het stuk in 1983.

Twee violen, een cello en een altviool wagen zich aanstaande zondag aan het lange muziekstuk. Ze starten om 13:00 uur in de joodse gebedruimte in de synagoge aan de Folklingestraat en ronden hun stuk rond 19:00 uur af.

Het concert maakt deel uit van het theaterfestival Noorderzon. Dit begint aanstaande donderdag en duurt in totaal elf dagen. Tijdens het festival is van alles te zien en te horen: muziek, circus, dans, toneel, poppentheater en mime.

Het grootste deel van het programma speelt zich af in het Noorderplantsoen, maar ook op andere locaties in de stad kun je er niet aan ontsnappen. Gelukkig maar! De beste internationale artiesten komen namelijk naar Groningen om te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben.

Voor meer informatie over het festival of kaarten kun je terecht op de site: www.noorderzon.nl

Lees meer nieuws over muziek op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2010 - 155

Dit past bij '345 minuten strijken'