1

Kedeng, kedeng in Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum ook zonder trein goed bereikbaar

Nederlands Openluchtmuseum Nieuws door

archief oud artikel 23 augustus 2010 Toerisme Arnhem, Gelderland Het Nederlands Openluchtmuseum en dierentuin Burgers' Zoo waren door werkzaamheden op station Arnhem afgelopen weken beperkt bereikbaar met het openbaar vervoer. Sinds vandaag rijdt het treinverkeer tussen Nijmegen en Arnhem weer volgens het normale schema.

Op en bij het station vinden werkzaamheden plaats, waardoor reizigers het station de afgelopen vier weken niet per trein konden bereiken. Er reden geen treinen van en naar Nijmegen, Ede-Wageningen en Zetten-Andelst. Reizigers uit Nijmegen en Utrecht moesten het laatste gedeelte van hun reis per bus afleggen.

Krijg 1,50 euro korting op de entreeprijs van het Nederlands Openluchtmuseum.

Nederlands Openluchtmuseum

Volgens het Nederlands Openluchtmuseum hebben de werkzaamheden geen problemen opgeleverd. "Voor sommige bezoekers was de reistijd zelfs korter", vertelt Pien Rommens, woordvoerder van het Nederlands Openluchtmuseum. "Vanaf station Ede-Wageningen werden mensen rechtstreeks naar het Openluchtmuseum gebracht. Normaal gesproken zouden ze dan nog moeten overstappen in Arnhem. Dat was nu niet het geval." Ook naar Burgers' Zoo reden bussen vanaf Ede-Wageningen rechtstreeks naar de dierentuin. Treinreizigers vanuit het zuiden konden met lijn 13 reizen. Op station Arnhem-Zuid konden ze overstappen op een buslijn naar het museum.

Tunnel

Er is een tunnel gebouwd onder het spoor bij station Arnhem en ook is er een nieuwe fiets- en voetgangersbrug aangelegd. De werkzaamheden zijn nog niet klaar. Aan het eind van dit jaar rijden er geen treinen op het traject Arnhem – Arnhem Velperpoort.

Lees meer nieuws over Arnhem op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 augustus 2010 - 514