1

Kamperen? Liever niet!

Nederlanders kiezen vaker voor luxe overnachting

Vakantie bij de boer Nieuws door

archief oud artikel 24 augustus 2010 Toerisme Gezellig met z'n allen in een tent? Voor veel landgenoten is kamperen een brug te ver. Een overnachting in een hotel of een bed & breakfast heeft de voorkeur. Het aantal kampeervakanties daalde in de afgelopen 21 jaar van 21,1 procent naar 14,7 procent.

De meeste Nederlanders verkiezen een bed & breakfast of een hotel boven een kampeervakantie. Op een luchtbed in een tent en met je toiletrol over de camping lopen? Daar hebben de meesten geen zin in en een meer luxe overnachting is snel gevonden. Het aandeel kampeervakanties daalde in 21 jaar van 21,1 procent naar 14,7 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Instituut Toerisme.

Kamperen en toch luxe

Campingeigenaren die het hoofd boven water willen houden doen hun best om nieuwe kampeermogelijkheden te vinden. Voorbeelden hiervan zijn Het Betere Boerenbed of de Safaritenten de Sterrenhemel in het Brabantse Oeffelt. De onderzoekers verwachten dat campingeigenaren die zich niet aanpassen het in de toekomst moeilijk krijgen.

Kamperen of overnachten in een hotel? Wat vindt u? Laat uw reactie achter op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 augustus 2010 - 277