Uitmarkt 2010 trapt af

Drie dagen lang cultureel feest

Nieuws door

archief oud artikel 26 augustus 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het culturele seizoen staat op het punt van beginnen. De 33e Uitmarkt gaat morgen van start in het culturele hart van Amsterdam. Drie dagen lang genieten van muziek, dans, theater en cabaret.

Vrijdagavond wordt de Uitmarkt 2010 spectaculair geopend. Met optredens van de New Cool Collective, Waylon, De Staat, Fresku, Go Back to the Zoo en Scapino Ballet Rotterdam begint het feest goed. Na de opening verzorgt de nummer twee van Holland's Got talent 2008, Waylon, bovendien ook nog een spetterend concert!



Waar moet je zijn op de Uitmarkt? Download de Uitmarkt App.

Door heel het centrum van Amsterdam wordt op verschillende locaties cultureel feest gevierd. Van een openluchttheater in het Vondelpark tot Poptempel Paradiso en van de Melkweg tot het Comedy Café. Het Concertgebouw maakt opera en klassieke muziek voor iedereen toegankelijk en opent haar deur voor alle muziekliefhebbers.

Tip

Tip voor de vrijdag is het muziektheater Brellando. Artiesten Fernando Lameirinhas, Riet Muylaert en Paul de Munnik gaan samen de planken op. Ook de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan is positief over dit optreden. "De van oorsprong Portugese zanger en componist Fernando Lameirinhas woont al jaren in Amsterdam. Lameirinhas combineert de Portugese fado onder andere met Amerikaanse blues en jazz en maakt daarmee prachtige emotionele muziek. Een mooie opening van de Uitmarkt", vertelt hij op de website van de Uitmarkt. Het optreden is vrijdag van 22:00 uur tot 22:30 uur te zien op het Provincie Noord-Holland Podium.

Morgen geeft DagjeWeg.NL de tip voor de Uitmarkt in het weekend.

Gaat u dit jaar naar de Uitmarkt Amsterdam? Vertel hieronder welke optredens u gaat bezoeken!

Lees ook het artikel over het Rijksmuseum van lego op de Uitmarkt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 augustus 2010 - 1125

Dit past bij 'Uitmarkt 2010 trapt af'