Glennis Grace wint Van Popster tot Operaster

Zangeres is een 'echte operadiva'

Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2010 Showbizz Glennis Grace heeft afgelopen zaterdag het NCRV-programma 'Van Popster tot Operaster' gewonnen. In de tv-show deden diverse popsterren een poging de klassieke zangkunst onder de knie te krijgen. De jury vond dat Grace daar het beste in slaagde.

Brits idee

'Van Popster tot Operaster' is afkomstig van het Britse 'Popstar to Operastar', dat erg populair was op ITV. De NCRV besloot een eenmalige uitzending van het programma te maken, dat afgelopen zaterdagavond uitgezonden werd.

Onder coaching van Ernst Daniël Smid studeerden zes Nederlandse popartiesten een opera-aria in, die ze vervolgens in de Amsterdamse Stadsschouwburg onder begeleiding van een klassiek orkest voor de jury en het publiek uitvoerden.

Operadiva Grace

De juryleden Henk Poort, Tania Kross en Giel Beelen verkozen Glennis Grace tot winnaar. Grace zong een aria uit de opera Carmen van Bizet. De jury vond haar daarin een 'echte operadiva'.

Voor de NCRV was 'Van Popster tot Operaster' een eenmalig project dat vooral gericht was op de promotie van het werk van Oxfam Novib. De TROS heeft echter plannen om in de toekomst een serie van de show te gaan maken, net als in Engeland.

Glennis Grace als operaster

Lees een uitgebreid artikel over het programma, inclusief videobeelden, op het online operamagazine Place de l'Opera.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:37:15 · Gepubliceerd: 30 augustus 2010 - 704

Dit past bij 'Glennis Grace wint Van Popster tot Operaster'