Brulapen banjeren naar buiten

Aqua Zoo Friesland | Nieuws door

Bijzondere apen in Aqua Zoo Friesland

21 september 2010 Natuur Leeuwarden, Friesland De rode brulapen Nayeli en Wuta zetten vandaag hun eerste stapjes buiten in Aqua Zoo Friesland. Het koppel arriveerde vorige week in de dierentuin. Aqua Zoo is de enige dierentuin in Nederland waar deze bijzondere rode brulaap te zien is.

Aqua Zoo Friesland verwelkomde vorige week twee nieuwe bewoners. Rode brulapen Nayeli en Wuta vormen samen een bijzonder koppel. De dierentuin in Friesland is de enige in Nederland waar de rode brulapen te zien zijn. Na de verhuizing van vorige week woensdag bleven de dieren enkele dagen binnen om te wennen aan hun nieuwe verblijf. Vandaag gaan de deuren open en banjert het stel hun buitenverblijf in.

Eerlijk delen

Nayeli en Wuta delen de ruimte buiten met witgezichtsaki's. Omdat brulapen veel verder en beter kunnen springen dan deze apen, zijn op het apeneiland de bomen flink gesnoeid. Ook zijn de struiken aan de overkant bijgeknipt. Zo worden ze niet in verleiding gebracht om naar de overkant te springen.

Brulaap

De brulaap komt voor in de regenwouden in het noorden van Zuid-Amerika. Ze eten vooral jonge bladeren en fruit. Een brulaap zien eten is een bijzonder schouwspel. Ze hangen dan vaak aan hun grijpsstaart om met hun voorpoten het eten te pakken. Geef ze een warm welkom en kom eens op bezoek!

rode brulapen in Aqua zoo FrieslandRode brulapen Nayeli en Wuta in Aqua Zoo Friesland.

Gezellig aapjes kijken? Alle dierentuinen staan op DagjeWeg.NL. Of lees meer nieuws uit de dierentuin.

Kijk ook bij...

5 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-21 12:29:46 - 944