1

Compleet dagje strand

Uitwaaien en genieten aan de Noordzee

Boemeltreintje Redactioneel door

6 oktober 2010 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Natuur Landelijk Het strand is de ultieme plek voor een dagje ontspanning. Proef de zilte zeelucht op je tong en laat die Noordzeewind door je haren waaien. Nederland heeft kilometerslange stranden, maar waar moet je zijn? DagjeWeg.NL stelde complete dagjes strand samen, met lekker eten, leuke activiteiten en soms ook een bed om in te slapen.

Renesse

Schouwen-Duivenland is het meest geliefde eiland van Zeeland. Rondom de populaire badplaats Renesse bevinden zich brede zandstranden, volop watersportmogelijkheden, ongerepte natuur, historische stadjes én het heeft verreweg de meeste zonuren van Nederland. Reden genoeg om af te reizen naar Renesse! Ontdek deze badplaats met 't Boemeltreintje. Tijdens de rit van Port Zélande naar het Noordzeestrand (en terug) wordt van alles verteld. Een ritje duurt dertig minuten en kaartjes zijn te koop bij de chauffeur. Dat is nog eens ontspannen genieten! Lekker eten kan bij familierestaurant Schouwerhoeck. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin en de pannenkoekenkaart. Ouders genieten van Zeeuwse mosselen op het heerlijke terras. Langer genieten van het mooie Zeeland? Blijf dan overnachten op het villapark Soeten Haert. Dit park ligt op slechts vijfhonderd meter van het prachtige Noordzeestrand.

Scheveningen

'Oh oh, Den Haag! Mooie stad achter de duinen!' Den Haag is zeker prachtig, maar in de aanliggende badplaats Scheveningen is het nog meer genieten. Het Fortis Circustheater is een echte toeristische trekpleister, maar er is meer. Ga bijvoorbeeld eens naar SEA LIFE Scheveningen. Hier zijn naast de zeeschildpad en de zwartpuntrifhaai ook roggen en octopussen te zien. Allemaal vanuit een tunnel met 180.000 liter water erboven. Droog genieten onder zee! Als het zonnetje schijnt is Sol Beach een leuke bestemming. De strandtent heeft een Caribische en mediterrane uitstraling. Hier kun je lekker luieren op het strand en genieten van een barbecue of diner voor twee. Is het al iets kouder? Ga dan eens langs bij Crazy Piano's. Hier kun je een hapje en een drankje doen, dineren, lunchen en natuurlijk een feestje bouwen. De grootste artiesten treden op! Zo is zanger en pianist Roel van Velzen bij Crazy Piano's zijn carrière begonnen.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk is in de loop der jaren veranderd van vissersplaats in een bruisende badplaats met internationale allure. Flaneer over de meterslange boulevard en laat de Noordzeewind door je haren gaan! Een dagje uit is hier zo gevuld. Even geen zee zien? Bezoek dan Space Expo Noordwijk. Hier leer je alles over de ruimte. Beleef een raketlancering of bekijk duizelingwekkende shows en ga Wubbo Ockels en André Kuipers achterna. Bijkomen kan in het Bollenbad. Dit zwembad is leuk voor jong en oud. En begint het maagje al te rommelen? Pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje maakt de heerlijkste pannenkoeken. Er is keus uit wel vijftig verschillende soorten. Voor kinderen is er een speciale kinderpannenkoek.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een badplaats voor de hele familie. Het strand is vijf kilometer lang en veilig, want zwembewaking is altijd aanwezig. In het Museum van Egmond wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van drie Egmonden: Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Kinderen kunnen hier klederdrachtpoppen aan- en uitkleden en een schelp uitkiezen om mee te nemen. Geniet daarna van een heerlijk hapje bij Zilte Zoen. Dit restaurant bevindt zich vlakbij vuurtoren Jan van Speyk. In de zomer is het heerlijk genieten op het grote terras. In de winter warm je lekker op in de royale serre. Wanneer je de drukte wil ontvluchten: pak de fiets en ga de duinen in. Via smalle paadjes kom je op stukken strand waar geen auto's kunnen komen.

Zandvoort aan Zee

'We gaan naar Zandvoort, al aan de zee. We nemen koekjes en koffie mee!' In Zandvoort is dan ook van alles te beleven. Het strand van Zandvoort is in de zomer bomvol en ook het uitgaansleven bruist van de activiteiten. Wat mag je niet missen? In het Zandvoorts Museum ontdek je alles over de geschiedenis van de badplaats. Bekijk stijlkamers, scheepsmodellen, schilderijen en foto's van de overgang van vissersplaats naar badplaats voor een groot publiek. Actievelingen moeten naar Circuit Park Zandvoort. Hier worden jongensdromen werkelijkheid. Rijd in een Porsche 911, Aston Martin V8 Vantage of een Lamborghini Gallardo: allemaal even prachtig. Overnachten doe je bij Sunparks Zandvoort aan Zee, op loopafstand van de Noordzeekust. Het zwembad van het park is ook voor niet-gasten te bezoeken.

Vind alle stranden van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:08:09 · Gepubliceerd: 6 oktober 2010 - 17766