1

Concerten Janine Jansen gaan door

Violiste gaat er weer tegenaan

Musis sacrum Nieuws door

archief oud artikel 7 oktober 2010 Cultuur Arnhem, Gelderland Een maand geleden moest violiste Janine Jansen al haar concerten afzeggen, ze was overwerkt. Na een periode van rust kan Jansen er nu weer tegenaan.

Op 31 oktober treedt de muzikante op in Musis Sacrum in Arnhem. Daarna geeft ze op 5 november een optreden in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Een concert op 1 november in het Concertgebouw in Amsterdam is wel geannuleerd. Dit om de terugkeer naar het podium na een periode van rust goed te laten verlopen. De violiste staat in april wel weer in het Concertgebouw voor een concert.

Eind augustus zorgde een burn-out voor annulering van al haar concerten. De druk eiste zijn tol. Nu lijkt het weer beter te gaan en neemt ze de strijkstok weer in haar handen.

Biografie

Janine Jansen begon op zesjarige leeftijd viool te spelen. Op tienjarige leeftijd gaf ze voor het eerst een openbaar optreden en in 1997 debuteerde ze met groot succes in het Amsterdamse Concertgebouw. Met haar debuut in de de Royal Festival Hall in Londen in november 2002 kon niemand meer om haar heen. Janine bespeelt de unieke 'Barrere'-viool, die Antonio Stradivari in 1727 maakte.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 oktober 2010 - 400

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...