1

Kapitein Rob op avontuur in Groningen

Zeeheld droomt verder in Nederlands Stripmuseum

Nederlands Stripmuseum Groningen Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2010 Cultuur Groningen, Groningen Striptekenaar Pieter Kuhn riep een stoere zeebonk tot leven: Kapitein Rob. Met zijn zeilschip De Vrijheid en zijn hond Skip bevoer hij de wereldzeeën en liet vele lezers meedromen. In het Nederlands Stripmuseum Groningen gaan het stripfiguur en zijn geestelijk vader het avontuur nog eens aan in de tentoonstelling Kapitein Rob – Dromen van avontuur.

Sinds 1945 beleefde Kapitein Rob zijn avonturen in dagblad Het Parool. Samen met zijn zeilschip De Vrijheid en zijn hond Skip voer de stoere zeebonk de wereldzeeën over. Historische zeilschepen, kwaadwillende gasten en een geliefde, tekenaar Peter Kuhn tekende maar liefst 73 verhalen en mat zich met grote namen als Simon Carmiggelt en Annie M.G. Schmidt. Honderd jaar na zijn geboortedag wijdt het Nederlands Stripmuseum Groningen een tentoonstelling aan zijn omvangrijke oeuvre.

Tentoonstelling Stripmuseum

In de tentoonstelling Kapitein Rob – Dromen van avontuur zijn originele werken, schetsen en stripstroken te zien. Het verlangen naar vrijheid, wat Pieter Kuhn in zijn strips liet doorschemeren, wordt door de tentoonstelling weer aangewakkerd. Reis mee over de wereldzeeën en proef de zilte zeewind in het hoge noorden.

Trailer film Kapitein Rob

In 2007 ging de verfilming van de beroemde Nederlandse strip in première. Bekijk de trailer van de film: Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi.

Bezoekersinformatie

'Kapitein Rob - Dromen van avontuur',
Nederlands Stripmuseum Groningen
13 oktober tot en met 3 maart 2011

Toegangsprijs: €7,95 voor volwassenen en €6,95 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2010 - 337