1

Mulischmuseum in Amsterdam

Amsterdam eert #Mulisch met standbeeld, museum of straatnaam

Theo Thijssen Museum Nieuws door

archief oud artikel 4 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De familie van Harry Mulisch en de gemeente Amsterdam denken na over een museum in het voormalige huis van Harry Mulisch aan de Leidsekade. Ook een standbeeld en een straatnaam behoren tot de mogelijkheden.

Het idee voor een Mulischmuseum staat nog in de kinderschoenen. "Het zijn alleen nog maar gedachten", vertelt de familie van Mulisch aan het Parool. "We hebben nu andere dingen aan ons hoofd."

Koop het bekendste boek van Harry Mulisch: De ontdekking van de hemel.

Annie M.G. Schmidt

In Amsterdam staan meer musea die opgedragen zijn aan schrijvers, zoals het Theo Thijssenmuseum en het Multatulimuseum. Ook Annie M.G. Schmidt krijgt een eigen museum: het Annie M.G. Schmidthuis in de silo's op het Zeeburgereiland.

Afgelopen zaterdag overleed Mulisch op 83-jarige leeftijd. Aankomende zaterdag wordt hij begraven op Zorgvlied na een herdenkingsdienst in de Stadsschouwburg. De NOS zendt deze herdenkingsdienst vanaf kwart voor elf live uit op Nederland 1.

In het Letterkundig Museum is een tentoonstelling rond Harry Mulisch te zien. Lees: Letterkundig Museum eert Harry mulisch.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 november 2010 - 157