1

Uit in Sneek

De leukste uitjes in Sneek

Reportage door

archief oud artikel 11 november 2010 Toerisme Sneek, Friesland Het kloppende watersporthart van Friesland; dan hebben we het natuurlijk over Sneek! Maar behalve water kent dit prachtige stadje een boeiende geschiedenis en een bruisende cultuur. Ga mee met DagjeWeg.NL op ontdekkingstocht!

 
Niet genoeg aan één dag om de geheimen van het Friese Sneek te ontdekken? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek bijvoorbeeld een overnachting in de Stadsherberg Hotel Nieuw Hanenburg. Het hotel ligt in het hart van Sneek. Fietsen zijn te huur tegenover het hotel, zodat u de omgeving gemakkelijk kunt verkennen. Langs de snelweg A7 ligt Van der Valk Hotel Sneek. Het prachtige Sneekermeer ligt op tien minuten afstand. Er zijn 14 hotels rondom Sneek.

Aanbevolen uitstapjes in Sneek

 
 

Uitstapjes in Sneek

Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaartmuseum neemt bezoekers mee op een reis door het scheepvaartverleden van Friesland. Kom alles te weten over de Friese scheepvaart van de zeventiende tot de twintigste eeuw. Het Scheepvaartmuseum in Sneek vertelt het verhaal van Friese schippers en kooplieden.

Nationaal Modelspoor Museum

Nabij het centrum van Sneek staat het Nationaal Modelspoor Museum. Voor liefhebbers voor modeltreinen is dit museum een absolute aanrader, maar ook kinderen vermaken zich prima met de treinen. Van de eerste blikken treinen tot unieke Engelse en Amerikaanse modellen, de collectie van het museum is uitgebreid.

Weduwe Joustra Beerenburg

Achter de gevel van één van de oudste panden in Sneek schuilt een bijzonder familiebedrijf. Al 150 jaar lang wordt hier de échte Beerenburg gemaakt. Loop eens binnen en proef het zelf! Door het winkeltje naar de zolder waar de complete geschiedenis van Weduwe Joustra is uitgestald. En dan nog even naar de distilleerderij gevuld met vaten heerlijke drank.

Adelante Kajuitzeiljachtverhuur

Adelante Jachtverhuur verhuurt kajuitzeiljachten in verschillende maten en vormen. De Jeanneau Sun 2000, de Clever 23, de Clever 24.5 en de Bavaria 36 bieden diverse niveaus van luxe en sportiviteit. Tip van Adelante: in het voor- en naseizoen zijn de huurtarieven lekker laag, de wachttijden bij de sluizen zijn kort, en de Friese meren bieden een 'zee' aan ruimte.
Bekijk alle uitstapjes in Sneek!

Foto 1. De grachten van Sneek. Foto: Grytsje Anna Pietersma

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 12:40:09 · Gepubliceerd: 11 november 2010 - 2178

Dit past bij 'Uit in Sneek'