Uit in Groningen

De leukste uitjes in Groningen

Redactioneel door

archief oud artikel 24 november 2010 Cultuur Groningen, Groningen Boven op de Martinitoren gaat er echt niets boven Groningen. Bekijk deze bruisende studentenstad van grote hoogte na een flinke inspanning op de trappen van d'Olle Grieze. En duik van daar diep in het menselijk lichaam in het Universiteitsmuseum. Behalve dat is de stad rijk gevuld met gezellige terrassen, grachten en winkels. Niets boven Groningen!

 
Een dagje in de prachtige hoofdstad Groningen is eigenlijk te kort. Ook nog de omgeving verkennen? Blijf dan gewoon slapen. De Groningers zijn gastvrij genoeg. Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza is daar het bewijs van. Luxe kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet maken van een weekendje Groningen pure verwennerij. Met de bus is het centrum binnen handbereik. Voor de kleine portemonnee is er Bud Gett Hostels. Hier overnacht je volledig in de stijl van de studentenstad met z'n allen in een stapelbed. Midden in de stad, in één van de oudste panden van Groningen, slaapt het ook heerlijk! Kom voor een nachtje naar Hotel Corps de Garde, midden in het bruisende centrum van de stad. Er zijn 16 hotels rondom Groningen.

Aanbevolen uitstapjes in groningen

 
 

Uitstapjes in Groningen

Martinitoren Groningen

Er gaat niets boven Groningen en helemaal niet op de Martinitoren. Wie Groningen van boven wil zien, is hier op de juiste plaats. d' Olle Grieze, zoals de Groningers de hoogste toren van de stad noemen, stamt al uit de 13e eeuw. De toren hoort bij de Martinikerk. Met zijn 97 meter hoogte is de toren de vier na hoogste in Nederland.

Universiteitsmuseum Groningen

Alles over het menselijk lichaam kom je te weten in het Universiteitsmuseum in Groningen. Het museum ligt in het academische hart van de stad. De vaste tentoonstellingen gaan over zoölogie, natuurkunde, geologie, het oude Egypte, Afrika en de anatomie. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen te zien.
Bekijk alle uitstapjes in Groningen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-24 09:59:49 - 2233

Dit past bij 'Uit in Groningen'