Zuid-Limburg ontspringt de dans

Zuid-Limburg, tips voor een dagje uit of weekendje weg |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Minder vakanties in Nederland, maar niet in Zuid-Limburg #zuidlimburg

30 november 2010 Toerisme Maastricht, Limburg Nederlanders zien Nederland minder als vakantieland. Meer mensen gaan langer op vakantie, maar dan vooral naar het buitenland. Toch ontspringt één Nederlandse regio de trend: Zuid-Limburg. Daarheen gaan juist meer mensen op vakantie. Een doorlopend onderzoek van NBTC-NIPO brengt dat feit boven water.

Zuid-Limburg populaire vakantiebestemming

De crisis lijkt voorbij, want Nederlanders maken weer langere vakanties. Toch profiteren de Nederlandse vakantiebedrijven daar niet van: er zijn wel 300.000 minder binnenlandse vakanties geboekt. Elke vakantieregio baalt daarvan, behalve Zuid-Limburg – want daar gingen juist meer vakanties naartoe, zo'n 30.000. Het bourgondische Zuid-Limburg lijkt natuurlijk ook een beetje buitenlands. Gewoon wonen in de regio Zuid-Limburg is voor steeds minder mensen aantrekkelijk: het aantal inwoners daalt. Maar er naartoe gaan op vakantie, dat is blijkbaar nog wel te doen.

Wil je het mooie Zuid-Limburg ook ontdekken? Een vakantie in Zuid-Limburg is zo geboekt. Ook is er genoeg te doen in Zuid-Limburg, de uitagenda en de reportages en uitstapjes die DagjeWeg.NL u biedt, vertellen het hele verhaal: https://www.dagjeweg.nl/zuid-limburg.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-30 09:21:57 - 581