Tolweg dwars door Groene Hart

PVV wil #tolsnelweg tussen Amsterdam en Rotterdam

Nieuws uit de natuur Nieuws door

archief oud artikel 30 november 2010 Natuur De PVV pleit voor een tolsnelweg tussen Amsterdam en Rotterdam. Deze weg moet dwars door het Groene Hart lopen.

 De PVV pleit deze week bij minister Schultz van Infrastructuur voor de aanleg van de A3. Deze tolweg moet Amsterdam rechtstreeks verbinden met Rotterdam en loopt dwars door het Groene Hart. Volgens PVV-kamerlid De Mos is het tijd voor een snelle verbinding tussen de twee grootste steden van het land.

Groene Hart

Regeringspartij VVD is voor het plan, maar wil eerst onderzoeken of de kwaliteit van het Groene Hart behouden blijft. De PVV maakt zich hier niet druk om. De Mos: "Van de aanleg van de A3 zal geen spitsmuis een nachtje minder slapen. Milieuclubs zullen zich vast zorgen maken om een klavertjevier, wij niet."

Plan

De A3 stond al ingetekend voor het rijkswegenplan van 1932, als verbinding tussen de twee grote steden via Gouda. In de jaren zeventig werd dit plan afgeblazen. De PVV wil nu dat het kabinet een openbaar aanbestedingsplan voor deze snelweg uitschrijft. Bouwers, beleggingsmaatschappijen en vervoersbedrijven kunnen zich dan hier op inschrijven.

Geniet van het Groene Hart en boek een huisje in Zuid-Holland, Noord-Holland of Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-30 11:37:19 - 211