1

'Dierentuinen hebben dieronvriendelijk menu'

Wakker Dier wil verandering in restaurants

Dagje naar de dierentuin? Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2010 Natuur Stichting Wakker Dier wil dat 15 grote dierentuinen hun menu diervriendelijk maken. Dat vraagt de stichting maandag in een brief. Uit eigen onderzoek blijkt dat alle vlees in de restaurants uit de dieronvriendelijke vee-industrie komt.

Dierenparken GaiaPark Kerkrade en Vogelpark Avifauna zouden de bedreigde diersoort paling serveren. "Onbegrijpelijk", vindt Wakker Dier, onder meer omdat bijna alle grote supermarkten het afgelopen jaar al besloten hebben paling niet meer te verkopen. Avifauna vertelt aan DagjeWeg.NL dat ze onderzoeken of ze paling van de kaart halen.

Met tijd mee

De stichting wil dat dierentuinen met hun tijd meegaan en vooruitstrevende dier- en natuureducatiecentra worden. "Het is nog teveel aapjes kijken in hokken", aldus Wakker Dier. Positieve puntjes: Safaripark Beekse Bergen, Apenheul, Gaiapark en Dierenrijk Nuenen hebben een biologische kroket op de menukaart staan. Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort gebruiken biologische zuivel. Alle 15 onderzochte dierentuinen zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).

De NVD vertelde vanochtend op Radio 1 dat Wakker Dier 'een punt' heeft. De vereniging doet zijn best om de menukaarten aan te passen. "We zijn daar al lang mee bezig", aldus een woordvoerder. "Maar het kost tijd. De kwaliteit en service is ook van belang. Als je voor elf miljoen jaarlijkse bezoekers opeens biologische kroketten moet gaan serveren, dan lukt dat niet."

Dagje naar de dierentuin geweest en mooie foto's gemaakt? Plaats ze in je eigen magazine op MijnDagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:42:40 · Gepubliceerd: 6 december 2010 - 271