1

Champagne knallen in luxe Okura Hotel

Hotelhopper slaapt laatste nacht in meest luxe suite van Okura Hotel

Hotel Okura Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 16 december 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Elke nacht in een ander hotel in Amsterdam: trendwatcher Vincent van Dijk durfde het aan. De laatste nacht van zijn hoteljaar slaapt hij in de meest luxe suite van de Benelux, in Hotel Okura Amsterdam.

Van Dijk brengt de jaarwisseling door als een vorst. De suite is 485 vierkante meter groot en bestaat uit twee ruime lounges, twee slaapvertrekken en twee badkamers. "Die kamer is belachelijk. Hij heeft een eetzaal en een bioscoop en kost 12.500 euro per nacht. Ik nodig zo'n dertig vrienden uit voor Oud en Nieuw", vertelt Van Dijk aan dagblad De Pers.

Vijf sterren

Toch is luxe ook niet alles volgens Van Dijk. "Je kunt net zo goed genieten van twee sterren als van vijf", vertelt de hotelhopper. "Bij een goedkoop hotel kan het personeel weer heel erg aardig zijn en het verschil maken. Die mix is het leukste. Als je dan weer hebt geslapen tussen elf blowende Italianen is het lekker om in een vijfsterrensuite met sauna te zitten."

Vincent van Dijk was eerst actief voor de restaurantgids SpecialBite. Dit jaar onderzoekt hij hoe Amsterdam slaapt. Lees zijn ervaringen op de website Amsterdam Slaapt of volg hem op Twitter.

The Suite Okura Hotel

Boek een hotel via DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 december 2010 - 449