1

NHM naar Groningen?

Gemeente ziet optie voor #NHM in nieuw Forum

Nieuws over het Nationaal Historisch Museum Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2010 Cultuur Groningen, Groningen Nog steeds is er geen besluit genomen over de locatie van het Nationaal Historisch Museum. Twee fracties in de Provinciale Staten van Groningen willen nu onderzoeken of het museum in het nieuwe Forum in Groningen terecht kan.

Statenlid Kees Swagerman (SP), bevestigde dit voornemen tegen RTV Noord. Zowel de SP, als de VVD, vinden het een prima idee om het NHM in het Forum onder te brengen. Het nieuw te bouwen Forum is onderwerp van strijd tussen de gemeente en de provincie. De gemeente is boos, omdat de provincie een eerder beloofde bijdrage van 35 miljoen euro introk.

Het Forum moet plaats bieden aan verschillende culturele podia. Maar de Provinciale Staten is niet overtuigd door deze invulling van het enorme nieuwbouwproject. Door ook het Nationaal Historisch Museum op te nemen in het gebouw, zouden de Provinciale Staten wel eens over de brug kunnen komen, stelt Kees Swagerman van de SP.

Het Nationaal Historisch Museum heeft een tijdelijk onderkomen in de Amsterdamse Zuiderkerk. Lees: NHM verhuist naar Amsterdamse Zuiderkerk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 december 2010 - 358