Baron van Zuylen overleden

Bezoek Kasteel de Haar | Nieuws door

Baron Thierry van Zuylen bezoekt zijn kasteel voor het laatst

7 januari 2011 Geschiedenis Haarzuilens, Utrecht Baron Thierrry van Zuylen, eigenaar van het bekende kasteel in Haarzuilens, is zondag overleden in zijn woonplaats Londen. Zijn lichaam wordt bijgezet in de familietombe in de kapel bij het kasteel.

De Haar

Kasteel De Haar is een begrip in Utrecht. Het hele dorpje Haarzuilens en de adellijke familie Van Zuylen zijn met elkaar verweven. Nu baron Thierry van Zuylen niet meer jaarlijks komt logeren in zijn kasteel, verliest het dorp een icoon. In dagblad Trouw noemt kasteelbeheerder André Berk het 'een afsluiting van een tijdperk'. Hij is bang dat met het overlijden van de baron een traditie zal verdwijnen. "Zijn dochters zijn meer van de moderne tijd, voor hen is het kasteel meer een vakantiehuisje."

Kasteel de Haar (vroeger Het Huys te Haer) is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de provincie Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het is vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel ligt een kapel.
Lees meer over de geschiedenis van Kasteel de Haar.
Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-07 07:47:26 - 757