1

Internationaal literatuurfestival in Utrecht

Nieuw festival: Internationale Literatuurdagen #literatuur

Nieuws door

archief oud artikel 7 januari 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht De stad Utrecht start dit jaar met een nieuw literatuurfestival. Tijdens de Internationale Literatuurdagen Utrecht brengen de organisatoren twee steden op een literaire wijze bijeen.

De binnenstad van Utrecht is van 9 tot en met 21 april het toneel van de steden Edinburgh en Stockholm. Deze twee steden worden tijdens de eerste Internationale Literatuurdagen Utrecht samengebracht. Ieder jaar kiest de organisatie van het nieuwe literatuurfestival twee andere steden. Volgend jaar zijn dat Barcelona en Praag.

Stad en literatuur

Tijdens de Literatuurdagen komen schrijvers en sprekers uit beide landen naar Utrecht. De steden zoeken in het programma de confrontatie met elkaar en bezoekers kunnen grote schrijvers ontmoeten. Het volledige programma van de Internationale Literatuurdagen is medio februari bekend.

Edinburgh en Stockholm

Edinburgh en Stockholm hebben als literatuursteden veel overeenkomsten. De Zweedse thriller heeft sterke wortels in uit Edinburgh afkomstige detective Sherlock Holmes. Ook brachten beide steden een icoon in de jeugliteratuur voort. Astrid Lindgren (Pippi Langkous) en J.K. Rowling (Harry Potter).

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 januari 2011 - 201

Dit past bij 'Internationaal literatuurfestival in Utrecht'