1

Louvre wil hulp van Nederland

Schilderij Frans Hals moet naar Parijs #Louvre

Frans Hals Museum Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Het Parijse museum het Louvre heeft haar zinnen gezet op een schilderij van Frans Hals. Hiervoor is geld nodig. De Nederlandse Ambassade helpt het museum om sponsors te vinden.

Conservator Blaise Ducos ontdekte het schilderij in 2008 op een veiling. "Niemand op die veiling had enig idee wat voor kunstschat daar stond. Maar ik zag het, ik ken het werk van Frans Hals en ik wist meteen: wat ik hier zie is belangrijk", vertelt Ducos aan de Wereldomroep.

"Wie ons financieel steunt, beschermt Nederlands erfgoed."

Het schilderij is nog nooit voor publiek te zien geweest en kost vijf miljoen euro. De Franse staat liet beslag leggen op het werk. Zo hoppt ze dat het schilderij niet verdwijnt in een grote verzameling. Het Louvre heeft nog tot en met 1 april om het bedrag bijelkaar te krijgen.

Nederlands erfgoed

"Help ons dit meesterwerk te behouden! Het is een topwerk uit de Hollandse Gouden Eeuw. Wie ons financieel steunt, beschermt Nederlands erfgoed. En ik zie het als een liefdesverklaring aan Frankrijk!". De Nederlandse musea hebben geen interesse in het schilderij en steunen de oproep van het Louvre. De Nederlandse ambassade heeft al een speciale avond georganiseerd om sponsoren te overtuigen.

Ga een dagje naar Haarlem en ontdek Frans Hals zelf!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2011 - 141