1

Simone Lamsma krijgt Gouden Viooltje

Muziekprijs voor Noord-Nederland

Nieuws door

archief oud artikel 27 januari 2011 Cultuur Groningen, Groningen Voor de jury was het een uitgemaakte zaak. Violiste Simone Lamsma krijgt Het Gouden Viooltje; de prijs voor uitzonderlijk talent uit Noord-Nederland. Vanavond neemt Lamsma de prijs in ontvangst na een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Een wonderkind, zo bejubelt de jury de jonge violiste uit Bergum. "Vioolspelen lijkt zó eenvoudig als je haar op het podium ziet staan. Zo beheerst, maar vol passie en vuur en met grote muzikaliteit, brengt ze de composities die ze speelt." Vanavond brengt Simone Lamsma het Vioolconcert van Tsjaikovski ten gehore in De Oosterpoort in Groningen. Hier ontvangt zij ook het Gouden Viooltje.

Simone Lamsma debuteerde op 14-jarige leeftijd met het Noord Nederlands Orkest onder Takuo Yuasa. Sindsdien treedt zij wereldwijd op. Op het programma staan onder andere nog concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orchestra Suisse Romande, het Orchestre Nationale de France en het Lucerne Symphony. In mei 2011 geeft de violiste recitals in het Concertgebouw die live te horen zijn op de radio.

Gouden Viooltje

Het Gouden Viooltje is een belangrijke, van oorsprong Friese, muziekprijs. Eens per drie jaar reikt een onafhankelijk jury de prijs uit aan diegene die de meest opvallende muziekprestatie heeft neergezet, voor Noord-Nederland.

Beluister Simone Lamsma's talent tijdens één van haar concerten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 januari 2011 - 310

Dit past bij 'Simone Lamsma krijgt Gouden Viooltje'