1

Loterij speelt weer sinterklaas voor musea

BankGiroloterij deelt 60 miljoen uit aan Nederlandse cultuurinstellingen

Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2011 Cultuur Voor een aantal musea was het gisteren feest: de BankGiroloterij deelde weer miljoenen uit op het jaarlijkse Goed Geld Gala. De grote pot met geld van de loterij word elk jaar in tweeën gedeeld. De ene helft wordt verdeeld over de winnaars van de loterij, de andere helft - een bedrag van zestig miljoen euro - wordt verdeeld over culturele instellingen.

Dagblad Trouw sprak met meerdere musea en plaatste er een leuk overzicht van in de krant. Hoewel de winkans bij de BankGiro Loterij voor consumenten behoorlijk klein is, zijn de culturele instellingen heel blij met de loterij.
"Ze zijn voor ons een echte partner", zegt Els Ottenhof, directeur van het Cobra Museum, in Trouw. Haar museum ontvangt al jarenlang steun voor de opbouw van de collectie. Ook Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, prijst de loterij in de de krant.

De Winnaars van de BankGrio Loterij

  • Het Noordbrabants Museum in Den Bosch krijgt vijf jaar lang een half miljoen euro, om in 2016 de manifestatie Jheronimus Bosch 500 te organiseren.
  • De Museum Plus Bus krijgt de komende drie jaar een half miljoen euro om weer tienduizenden ouderen naar musea te brengen.
  • Het Muiderslot krijgt vier ton voor de bouw van een waterschild.
  • Slot Loevestein - net als het Muiderslot onderdeel van de Hollandse Waterlinie - krijgt 750.00 euro.
  • Vereniging De Hollandsche Molen kreeg de afgelopen jaren al vier miljoen om molens te restaureren. Dit jaar krijgt de vereniging nog een extra miljoen om van de landelijke Molendagen een succes te maken.

Een compleet overzicht van alle begunstigden? Bekijk het overzicht met toewijzingen van de BankGiro Loterij (PDF)

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2011 - 389

Dit past bij 'Loterij speelt weer sinterklaas voor musea'