Love and Other Drugs

CineMec Ede |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

#LondenBoulevard en #LoveAndOtherDrugs zijn twee toppers

16 februari 2011 Cultuur Ede, Gelderland Een avondje samen naar de bioscoop is het perfecte uitje voor de eerste date. Toch blijft altijd de vraag: kies je een film voor hem of voor haar? DagjeWeg.NL zegt: kies er gewoon twee! London Boulevard en Love & Other Drugs zijn de favorieten van de redactie.

"Vergeet je de zakdoekjes niet"

Een grote bak popcorn, een comfortabele roodfluwelen fauteuil en je lief aan je zijde. Hoeveel mooier kan een avond worden? Een avondje naar de bioscoop is leuk voor mannen en vrouwen. Maar het kiezen van een film blijft altijd lastig. Kies je voor actie? Of wordt het toch een romantische film? Een compromis vinden, dat gaat niet zo gemakkelijk. Ga daarom gewoon naar twee films. De redactie van DagjeWeg.NL bezocht Love & Other Drugs en London Boulevard in bioscoop CineMec in Ede. Lees hier hun waardering.

Soms is een bioscoop propvol en zit je op eerste rij met een stijve nek. Huur eens een bioscoop, alleen voor jou en je partner. En geniet helemaal privé van de leukste films.

London Boulevard

Eén blik op de cast van de film London Boulevard en je zit op het puntje van je stoel. Colin Farrell en Keira Knightley vertolken de hoofdrollen in deze Britse film. Hij speelt een ruige ex-crimineel, die als hij uit de gevangenis komt zijn leven over een totaal andere boeg wil gooien. Zij speelt een grote filmster, die leeft als een kluizenaar doordat de paparazzi als vliegen om haar heen zwermen. Om deze stalkende fotografen van haar af te slaan wordt Farrell haar bodyguard. Er bloeit een romance op tussen de twee, met de nodige gevolgen. Want eens een crimineel, altijd een crimineel. Het verleden blijft Farrell achtervolgen, of hij dat nu wil of niet.

De film speelt zich af in London en aan alles is af te zien dat het een echte Britse film te zien. De film begin somber en grauw, typerend voor het weerbeeld in Engeland. Ook komen er prachtige Britse accenten voorbij. Vooral het accent van David Thewlis, in zijn rol als soort van butler voor Knightley, is briljant. Thewlis ken je misschien van zijn rol als Remus Lupin in de Harry Potter films. London Boulevard is geschikt voor zestien jaar en ouder en dat heeft zeker een reden. De filmmakers waren niet vies van liters bloed en grote geweren. Hoeveel moorden er in de film gepleegd worden, is dan ook niet op één hand te tellen. De film is vooral ontzettend spannend en voor de vrouwen is Colin Farrell zeker niet verkeerd om naar te kijken. Tip van DagjeWeg.NL: let vooral aan het einde heel goed op. Er gebeurt iets wat je totaal niet verwacht.

DagjeWeg.NL-waardering:

Love & Other Drugs

De film Love & Other Drugs is niet zomaar een romantische komedie. Niet voor niets spelen Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal de hoofdrollen in deze film. Het verhaal begint redelijk cliché. Gyllenhaal wordt neergezet als een enorme rokkenjager. Wanneer hij wordt ontslagen als electronicaverkoper, gaat hij aan de slag als medicijnverkoper bij ziekenhuizen. Hij windt alle doktersassistentes om zijn vinger en krijgt zo van alles voor elkaar. Ook patiënte Hathaway heeft hij zo voor zich gewonnen. Puur platonisch dan. Want van een relatie moeten ze allebei nog niets hebben. Naarmate ze elkaar toch vaker gaan zien, krijgt de film een andere draai.

Hathaway lijdt aan de ziekte Parkinson en houdt daarom mannen het liefste zoveel mogelijk op afstand. Maar Gyllenhaal is een volhouder. Hij gaat zelfs op zoek naar een dokter die haar kan genezen. Maar of Hathaway daar zo blij mee is... De film Love & Other Drugs is een prachtig verhaal over een liefde die wordt gedwarsboomd door een slopende ziekte. Vergeet de zakdoekjes niet!

DagjeWeg.NL-waardering:

DagjeWeg.NL heeft allerlei leuke ideeën voor een avondje bioscoop!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-02-15 14:21:28 - 587