1

Frans Hals lijdt onder bezuinigingen

Vanaf 2013 lijdt het museum flink onder de #bezuinigingen

Frans Hals Museum Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2011 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Gemeente Haarlem gaat vanaf 2013 bezuinigen op het Frans Hals Museum. Dit heeft ernstige gevolgen voor het functioneren van het museum.

In 2018 loopt de jaarlijkse bezuiniging op tot tien procent van het jaarlijkse gemeentelijke subsidiebedrag dat het Frans Hals Museum krijgt. Dat betekent dat er over een periode van zes jaar een bezuiniging plaatsvindt van 854.000 euro. Dit levert ernstige gevolgen op voor het functioneren van het museum. Tentoonstellingen worden geannuleerd en educatieve projecten worden stopgezet. Dit heeft het museum bekend gemaakt aan de gemeente Haarlem.

Het museum wil dat de gemeente een cultuurpolitieke visie ontwikkelt. Als die visie er niet komt, leiden de bezuinigingen sowieso tor artistieke verschraling. "Het is een vorm van cultuurtoeristische zelfmoord om dit kroonjuweel, dat zo bepalend is voor het culturele elan en de aantrekkingskracht van Haarlem, vleugellam te maken", aldus directeur Karel Schampers van het Frans Hals Museum.

"Het is een vorm van cultuurtoeristische zelfmoord"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2011 - 116