1

Kamperen goed voor relatie

Liefde bloeit op de camping

Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2011 Opmerkelijk Zit je relatie in het slop? Zet dan samen een tentje op! In een enquête van de Kampeer & Caravan Kampioen geeft tweederde van de kampeerders aan dat kamperen de relatie een 'boost' geeft.

Kamperen is goed voor het hele gezin, zo blijkt uit de grote KCK-Kampeerenquête. Kinderen leren meer sociale vaardigheden op de camping dan thuis, de relatie krijgt een boost. En bovendien zegt een kwart van de kampeerders op de camping meer seks te hebben dan thuis. Dit geldt vooral voor kampeerders boven de 50 jaar, die overwegend in een caravan logeren in plaats van in een gehorig tentje.

Vrijheid

Het gevoel van vrijheid is voor de meeste kampeerders de belangrijkste reden om er met een tent of caravan op uit te trekken. Ook vindt 62 procent het belangrijk dat je dicht bij de natuur leeft. Dat je dan minder luxe hebt dan thuis, dat is voor veel kampeerders juist de kracht van kamperen.

Ruzies

De rompslomp van het tent opzetten is voor maar weinig stellen de bron van ruzies. Meer dan de helft van de ondervraagde koppels maakt daar nooit ruzie over. De onderlinge band wordt volgens tweederde van de respondent zelfs versterkt.

Toch maar een kampeervakantie dit jaar? Wat vindt u?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2011 - 167

Dit past bij 'Kamperen goed voor relatie'