Onvergetelijke schoolreisjes

Schoolreisjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste schoolreisjes in Friesland, Groningen, Flevoland, Drenthe

10 maart 2011 Toerisme Het weer wordt al wat beter, en het schooljaar vordert gestaag. Tijd om over een schoolreisje na te denken. Meesters en juffen opgelet, want DagjeWeg.NL heeft in elke provincie een leuke bestemming gevonden. In deel 1 de vier noordelijkste provincies: Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland.

OUDEMIRDUM - Voor de schoolkinderen in Friesland is Sybrandy's ontspanningspark een feest. Meesters en juffen hebben er geen kind aan, want voor elke leeftijd is er wel een attractie. Duizelen in de Luna Loop, voorover en achterover draaien, totdat je niet meer weet waar de grond is. Mini-terreinauto's, uitdagende draaischijf of de zweefmolen. De dag is zo voorbij gevlogen. Prijs voor schoolreisjes: 5,65 euro per persoon, per 10 kinderen 1 begeleider gratis.

LEEUWARDEN - De zeeberen spetteren je nat en als je even niet oplet sta je ineens oog in oog met een reuzenkangaroe. Een schoolreisje in Aqua Zoo Friesland is één groot avontuur. De kinderen kijken hun ogen uit tijdens de kennismaking met de meest exotische dieren. Ook is er een grote speeltuin en een restaurant, namelijk het Pinguïn Paviljoen. Na dit schoolreisje praten de kinderen nergens anders meer over! Prijs voor schoolreisjes: 8 euro per persoon.

Groningen

LEENS - Insecten, slangen of stinkdieren. Meestal niet de lievelingsdieren van kinderen. In de Insektenwereld leren schoolkinderen meer over deze 'vreemde' dieren. Met een speciaal schoolreisjesprogramma krijgen de kinderen een educatieve rondleiding, eventueel uit te breiden met beschilderen van een vlinderen of een tas. Een interessant en boven al leuk schoolreisje! Prijs voor schoolreisjes: vanaf 5 euro per persoon.

GRONINGEN - Bijna ieder schoolkind verslindt ze: stripboeken. Van Donald Duck tot Suske en Wiske, de verhalen vervelen nooit. Wat is er dan leuker dan een schoolreisje naar het Nederlands Stripmuseum Groningen. De hele schoolklas duikt in het museum in het verleden van de strip. En, gaat zelf ook aan de slag. Hoe teken je zelf een strip en met welke materialen? Goed te combineren met een tekenles op school. Prijs voor schoolreisjes: 6,95 per persoon. Inclusief workshop striptekenen.

Flevoland

LELYSTAD - Een dagje in de wolken met alle leerlingen. Dat is een dagje in Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome. De kinderen leren alles over vliegtuigen en de geschiedenis van de luchtvaart. Maak een vluchtje in de bewegende Flight Simulator en bekijk een echt vliegtuig van binnen. De arrangementen zijn inclusief een leuke speurtocht. Prijs voor schoolreisjes: 8,50 euro per persoon.

LUTTELGEEST - De gekleurde vlinderpracht in de Vlinder Vallei is voor zowel volwassenen als kinderen indrukwekkend. Tijdens een schoolreisje maken de kinderen een reis door de tropische tuinen, terwijl ze bijzondere dieren ontdekken. Wie telt er de meeste koikarpers? En heb je de schattige schildpadjes al gezien? Schoolkinderen krijgen een speurtocht mee om de tocht nog interessanter te maken. Bij het speciale arrangement hoort ook een smulmenu met frietjes, fristi of chocolademelk en een ijsje. Prijs voor schoolreisjes: 10,00 euro per persoon.

Drenthe

ASSEN – Ook zonder rijbewijs mag je een auto besturen in Verkeerspark Assen. Kinderen nemen plaats in een trapauto, jeep of trein en maken zo op speelse wijze kennis met het verkeer. Door rood rijden of veel te snel? Pas maar op, want anders wordt je langs de weg gezet. 's Middags mag je proberen om zelf een rijbewijs te halen. Net als de juf en de meester! Na deze spannende ervaring in het verkeer kunnen de kinderen zich uitleven in het Speelkasteel. Prijs voor een schoolreisje: 8,00 euro per persoon.

ORANJE - Eindeloos veel speelplezier, dat vind je in Speelstad Oranje. Deze indoor speeltuin is heel geschikt voor een schoolreisje. Een piratenschip, een midgetgolfbaan en een waterproject met botsbootjes. De kinderen raken niet uitgekeken.. Ook met slecht weer het ideale schoolreisje! Prijs voor schoolreisjes: 8,00 euro per persoon, begeleiders gratis!

Lees ook: Schoolreisjes vol fantasie, voor ideeën voor leuke schoolreisjes in Overijssel, Gelderland en Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:49:16 · Gepubliceerd: 2011-03-09 16:36:04 - 2382