1

Geen zin in school? Na deze leerzame uitstapjes wel!

Met deze uitjes weten kinderen straks meer dan de juf

Leerzame uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Spring tot je niet meer kunt op het tong-springkussen. Foto: CORPUS.

4 maart 2023 Wetenschap Landelijk School saai? Niet als je leren combineert met een dagje uit. In het Kinderboekenmuseum leer je immers ook lezen. Of vervang de biologieles met een bezoekje aan het menselijk lichaam bij CORPUS. Met deze tips voor leerzame uitjes wordt naar school gaan net ietsje makkelijker.

Technische snufjes in Oyfo

HENGELO - Trek je uitvindersjas maar aan want in het Oyfo Techniekmuseum draait het om experimenteren en technische snufjes. Neem een kijkje in de Silo waar het wemelt van de ingenieurs, doe proefjes in het Magazijn en stel je lichaam samen in de Bodyshop. Je hoeft je hier geen seconde te vervelen! Speel interactieve spellen, roetsj van de glijbaan en maak mooie objecten in het Atelier. Wedden dat je bij de volgende techniekles op school heel veel nieuwe snufjes kunt laten zien?

Foto 2. Speel interactieve spellen en doe proefjes in Oyfo. Foto: Oyfo Techniekmuseum

Maak je eigen verhaal

DEN HAAG - In het Kinderboekenmuseum draait alles om boeken. Maar dan cool! Stap bijvoorbeeld in de wereld van Kikker uit de boeken van Max Velthuijs. Kijk hoe Beer aan het schatgraven is, Eend rondschaatst op de vijver en gluur om het hoekje van de keuken van Varkentje, waar alles klaarstaat voor het eten. Ook Pippi Langkous kom je tegen en spelenderwijs ontdek je nog veel meer oude en nieuwe kinderboekenhelden. Of kruip met de allerkleinsten in de voorleestent en lees een boek voor met omgevingsgeluiden en projecties om jullie heen.

Foto 3. Kinderen vermaken zich de hele dag met interactieve spellen en mooie tentoonstellingen. Foto: Kinderboekenmuseum © Eveline van Egdom

Wetenschap bij Discovery Center

KERKRADE - Het leuke van wetenschap is dat je zoveel uit kunt testen. En zo denken ze er bij Discovery Center ook over. Overal zijn doe-stations waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo ontdek je in de Experiment Zone hoe je er later uit zult zien en test je in het Science Lab of je een goede wetenschapper bent. Het Discovery Center is voor echte doeners die niet graag stilzitten.

Foto 4. Voor kinderen is er superveel te doen in het Discovery Center. Foto: Discovery Center

Biologie in CORPUS

OEGSTGEEST - In CORPUS maak je een spectaculaire reis door het menselijk lichaam. Letterlijk: in het gebouw begin je bij de knie en eindig je in de hersenen. Een unieke beleving die nergens anders ter wereld te ervaren is! Onder begeleiding van een audiotour reis je in groepen langs alle onderdelen van het menselijk lichaam. Alsof je een kijkje neemt in je eigen lijf! Gelukkig hoef je niet de hele tocht te klimmen. Via roltrappen reis je het lichaam van vijfendertig meter hoog door. Tip: bestel je tickets bij DagjeWeg.NL Tickets en ontvang tot wel €5,- euro korting!

Foto 5. Maak een ontdekkende reis door het menselijk lichaam. Foto: CORPUS

Zet de wereld op z'n kop

DEN HAAG - Insecten eten om de wereld te verbeteren en leren hoe we het zuinigst om kunnen gaan met onze aardbol. Tijdens een bezoek aan One Planet Museon in Den Haag duik je in het verhaal van de wereld. Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven. Het Museon is geen kijk-museum: hier mag je lekker veel doen en van alles aanraken! Vergeet niet een film te kijken bij het Omniversum. Dit is een hele belevenis doordat het projectscherm de grootte heeft van een half voetbalveld. Je staat bijna ín de film. Dat wil je meemaken!

Foto 6. Hoe zorg je voor duurzame steden? Foto: One Planet © Arenda Oomen

Zet koers naar Batavialand!

LELYSTAD - Hijs de zeilen! Bij Batavialand stap je terug in de tijd, naar een wereld vol schepen. Op de werf is het één en al bedrijvigheid, alle oude ambachten komen hier tot leven. Maak je eigen spijker in de Smederij, bekijk in de Beeldsnijderij hoe ambacht een kunst wordt en sla een eigen touw in de Tuigerij. Ga ook even kijken bij de reconstructie van een waterschip uit de veertiende eeuw en vraag de bouwers het hemd van het lijf.

Foto 7. Kom aan boord van het VOC-schip! Foto: Batavialand

Dit vind je vast ook interessant

Foto 8. Kinderen vermaken zich de hele dag met interactieve spellen en mooie tentoonstellingen. Foto: Kinderboekenmuseum © Sarah Dona

Laatst gewijzigd: 2023-03-02 15:36:38 · Gepubliceerd: 2017-08-24 12:02:05 - 7475