1

Heel Haarlem in je broekzak

Nieuwe gids 100% Haarlem

Dagje uit Haarlem Recensie door

archief oud artikel 24 maart 2011 Toerisme Haarlem, Noord-Holland Haarlem is een geliefde stad voor dagjesmensen en toeristen. En dat niet zonder reden! De stad zit vol historie en nieuwe verrassingen. Het Teylers Museum, ontelbaar veel hofjes, de St.-Bavokerk en dat in combinatie met leuke winkeltjes en hippe cafés. Het nieuwe gidsje 100% Haarlem in de broekzak en al het moois openbaart zich als vanzelf...

De 100% Haarlem gids is één van de nieuwste uitgaven van Mo'media. Dit gezellige boekje is geschreven door een echte local, namelijk Janneke Voorn. Zij neemt als Haarlem-kenner iedere toerist in sneltreinvaart mee door de Noord-Hollandse stad. Te beginnen met de hotels, want tenslotte is niets belangrijker dan een dak boven je hoofd en een zacht kussen om je hoofd neer te leggen aan het einde van een lange, Haarlemse dag.

DagjeWeg.NL biedt gratis vakantiegidsen! Download nu de gratis vakantiegids Haarlem.

Hotels

De hotels in de gids zijn verdeeld in drie categorieën. Voor iedere portemonnee is er een bed te vinden, van een goedkoop bed & breakfast tot een luxe overnachting op een kasteel. Het leuke is dat de hotels niet allemaal in het centrum van Haarlem liggen. Je kunt er zelf voor kiezen of je de drukte op zoekt of juist gaat voor een romantische overnachting buiten de stad. Een tipje van de sluier: slapen in een torenkamer, aan het Spaarne of in een kingsize appartement?

Na de hotels is 100% Haarlem verdeeld in drie wijken of stadsdelen.

  • Wijk 1: Centrum, bolwerken en Heiliglanden
  • Wijk 2: Spaarne, Bakenesser- & Burgwalbuurt
  • Wijk 2: Vijfhoek en Haarlemmerhout
In iedere wijk zijn bezienswaardigheden, winkels, restaurantjes en leuke activiteiten te vinden.

Centrum

In het centrum zijn veel bekende Haarlemse bezienswaardigheden te vinden. Zoals de mooie musea, Het Dolhuys en het Frans Hals Museum. Ook de St. Bavo Kerk staat natuurlijk in de gids vermeld. Maar iets minder bekend zijn de leuke restaurantjes. Hiervoor heb je nu zo'n gidsje nodig! Bij Anne&Max eet je bijvoorbeeld de lekkerste worteltaart en krijg je latte macchiato met een hartje. Ook de shoptips zijn verrassend. Geen grote ketens, maar gezellige kleine winkeltjes met brocante of heerlijke Spaanse delicatessen. Extra zijn de 'leuk om te doen'-tips, waar je als doodgewone toerist niet zo snel komt. Zoals de stille, verscholen Egelantiertuin voor een momentje van rust of een picknick.

Spaarne

Dwars door Haarlem stroomt de rivier het Spaarne. In deze buurt liggen verschillende hofjes, welke zeker de moeite waard zijn om op te zoeken. Aan de rivier ligt ook het bekende Teylers Museum. De 100% Haarlem gids heeft nog meer tips om optimaal van het Spaarne te genieten. Per boot natuurlijk! In het boekje zijn een aantal verhuurbedrijven opgenomen. Zoals Rent a Rib, waar je zo een boot met buitenboordmotor huurt. En na een heerlijk vaartochtje neem je een echt Haarlems ijsje bij Tante Saar! Ook in deze buurt is genoeg te beleven.

Haarlemmerhout

De groenste straatjes van Haarlem zijn te vinden in de wijk Vijfhoek. En nog veel meer groen is te vinden in de Haarlemmerhout. In deze wijk zijn vooral veel gezellige restaurants en cafés te vinden. Lekker met de kinderen naar 't Elfenbankje voor een pannenkoek of een lunch in Hofje Zonder Zorgen. Een bijzonder uitje is de Jopenkerk, waar het enige echte Haarlemse Jopenbier wordt geschonken. En bij dit goudgele vocht krijg je echte Hollandse gerechten voorgeschoteld.

Handig

100% Haarlem biedt behalve een overdaad aan leuke tips ook een paar handige extra's. Zo is een stop bij het VVV-kantoor niet meer nodig, want achter in zit een handige stadsplattegrond weggemoffeld. De drie wandelingen die in het boekje beschreven staan, zijn allemaal voorzien van een apart kaartje, waar de route op staat aangegeven. En heb je geen zin in wandelen? Dan vind je in het boekje 100% Haarlem ook informatie over het openbaar vervoer. Helemaal klaar voor Haarlem!

DagjeWeg.NL-waardering:

Zin gekregen in een dagje Haarlem? Bestel dan 100% Haarlem van Mo'media.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 maart 2011 - 2282