Nieuwe toekomst voor REM-eiland

Haven van Amsterdam krijgt #REMeiland

Dagje uit Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 24 maart 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Zendpiraten van het eerste uur zochten hun heil op het REM-eiland, 6 mijl uit de kust van Noordwijk. Commerciële televisie is nu de gewoonste zaak van de wereld en het eiland overbodig. Komend weekend krijgt het REM-eiland een nieuwe bestemming als restaurant en expositieruimte in Amsterdam.

De eerste Nederlandse commerciële tv-uitzendingen kwamen van het REM-eiland. In de jaren zestig was commerciële tv namelijk nog verboden door de Nederlandse omroepwet. Zo omzeilden de televisiemakers de wet en konden toch uitzenden. Na het vertrek van de zendpiraten nam Rijkswaterstaat het eiland in gebruik als meetpost.

Restaurant en expositieruimte

Maar ook die bestemming ligt in het verleden. Drie jaar lang lang lag het bouwwerk aan wal, totdat horecaondernemer en ontwikkelaar De Key-De Principaal het een nieuw leven inblies. Het REM-eiland is nu gerenoveerd en uitgebreid met een extra verdieping. Komend weekend maakt het bouwwerk de reis van Delfzijl naar Amsterdam, waar het als restaurant en expositieruimte een plaats inneemt in het Houthavensgebied.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 maart 2011 - 298