Noordoostpolder: wel of geen Werelderfgoed?

Gemeente Noordoostpolder verdeeld over nominatie #UNESCO

Dossier 'UNESCO Werelderfgoederen in Nederland' Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2011 Natuur Het kabinet moet in april negen plaatsen of gebouwen in Nederland voordragen voor een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Noordoostpolder is één van de genomineerden, maar in de gemeenteraad is niet iedereen gecharmeerd van dit besluit. Op 28 april stemt de gemeenteraad opnieuw.

Veertien stemmen voor en veertien stemmen tegen. Zo eindigde de stemming van de gemeenteraad op 24 maart over de nominatie van de gemeente Noordoostpolder. Op 12 november 2010 maakte het kabinet bekend de hele gemeente Noordoostpolder voor te dragen voor een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Volgens burgemeester Aucke van der Werff een "geweldige kans". De gemeente is volgens hem uniek. "Onze gemeente is volledig op de tekentafel bedacht en vervolgens één-op-één gerealiseerd." Een ultiem voorbeeld van het geloof in een maakbare samenleving, vindt het kabinet.

Tegenstanders

De angst van de tegenstanders van de nominatie is dat de Noordoostpolder op slot gaat en er geen economische ontwikkeling mee mogelijk is. Op 28 april zal het er om spannen. Dan stemt de gemeenteraad opnieuw.

DagjeWeg.NL houdt het nieuws over de Werelderfgoedlijst van UNESCO in de gaten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 april 2011 - 180