Extreem dagje weg

Kitesurfen en parachutespringen zorgen voor adrenalinestoot

Actieve uitjes Redactioneel door

18 april 2011 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Gaat een rondvaartboot te langzaam, is een fietstocht zâ 2012 en begin je spontaan te gapen bij het zien van een bowlingbal? Dan is een extreem dagje weg echt wat voor jou. Parachutespringen, kitesurfen of blokarten. Sneller, spannender en spectaculairder kan bijna niet.

Kitesurfen

Geen golf te hoog voor een echte kitesurfer. Met een board en een vlieger (kite) glijd je met grote snelheid over het water. In 2010 brak een Fransman het record van honderd kilometer per uur. Vooral het springen maakt kitesurfen heel populair. Door het lifteffect van de vlieger word je als kitesurfer zo de lucht in getrokken. Kiteparadise 't Coraaltje verzorgt spectaculaire kitecursussen in IJmuiden, Castricum en Callantsoog. Voor je het weet schiet je met kite en al de lucht in! Ook op de Brouwerdam op de grens van Zeeland en Zuid-Holland kun je kitelessen krijgen van Beachclub Natural High. De Brouwersdam heeft de meeste zonne-uren van Nederland, en het waait er bijna altijd! Geniet daarna op het terras van de beachclub van een hapje en een drankje.

Parachutespringen

Voor wie hoogtevrees heeft, moet dit stukje maar even overslaan. Parachutespringen is niets voor angsthazen. De spanning begint al op de grond. Parachute? Check. Veiligheidsbril? Check. Parachutistenoutfit? Check. Het vliegtuig ronkt al. Tijd om op te stijgen. Eenmaal op grote hoogte is het zover. Laat je maar vallen en zweef op de wind. Maar vergeet niet aan het touwtje te trekken. Voor niet geoefende parachutisten is een tandemsprong een goede optie. Hierbij zit je vast aan een ervaren parachutist. Het enige wat je hoeft te doen is genieten! Een leuk extra'tje, veel paracentra maken video's van de sprong. Zo wordt het echt een ervaring om nooit te vergeten. Deze paracentra zorgen voor een ultieme ervaring in de lucht:

Indoor skydiven

Hoogtevrezenden: ook voor jullie is er een mogelijkheid om te skydiven. Indoor skydiven is bijna hetzelfde als écht skydiven, maar er komt geen vliegtuig of parachute aan te pas. Indoor skydiven is geheel veilig en gebeurt in een verticale windtunnel, waar deelnemers niet omlaag vallen, maar juist door een harde wind omhoog worden geblazen. Hierdoor beleef je de unieke ervaring van zweven op de wind. En het is een stuk minder hoog dan een echte parachutesprong.

Blokarten

Wat ook ontzettend snel gaat, is een rondje blokarten over het strand. Scheur met een driewieler buggy en een groot windscherm over het strand. Ingrediënten van deze strandsensatie: zand, wind en opspattend water. De buggy's kunnen een snelheid bereiken van wel zeventig kilometer per uur. De waddeneilanden zijn uitstekend geschikt voor een spannende buggytocht. Kom blokarten op Terschelling! Ook voor bedrijfsuitjes is blokarten een leuke optie. Denk eens aan Teambuilding op Terschelling.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:48:41 · Gepubliceerd: 18 april 2011 - 5351