1

Dierentuinen vallen in de prijzen

Dierenpark Emmen mooiste #dierentuin van de Benelux

Van Blanckendaell Park Nieuws door

archief oud artikel 19 april 2011 Natuur Vijftien dagen lang was het nagelbijten voor de dierentuinen in Nederland. De bezoekers van ZooSite.nl en ZooSite.be brachten hun stem uit op de mooiste dierentuinen van de Benelux. De winnaars? Dierenpark Emmen en het Van Blanckendaell Park.

Het Van Blanckendaell Park gooide de hoogste ogen in de categorie Mooiste niet-EAZA dierentuin. In deze categorie streden dierentuinen die geen lid zijn van de European Association for Zoos and Aquaria. Ook de EAZA dierentuinen streden in hun eigen categorie. Dierenpark Emmen kwam hier voor het eerst als winnaar uit de bus. "We weten dat we het mooiste dierenpark zijn, maar het is uiteraard erg prettig om dit weer bevestigd te hebben", reageert Frankwin van Beers, Dierenpark Emmen.

Ook andere dierentuinen vielen in de prijzen. Zo won de Apenheul de ZooSite Award voor het Mooiste nieuwe verblijf in een EAZA dierentuin. De leukste aanwinsten haalden Mondo Verde, witte leeuwen, en Burgers' Zoo, hamerhaaien, binnen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 april 2011 - 703