Volgermeerpolder: van gifbelt tot natuurgebied

Natuurparken |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Prins Willem-Alexander opent natuurgebied #Volgermeer

19 april 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Een laag folie, zand en klei moet het gif in de Volgermeerpolder voortaan in bedwang houden. De voormalige vuilstortplaats bij Amsterdam is nu ingericht als recreatiegebied. Prins Willem-Alexander opent dinsdag het nieuwe natuurgebied.

Een plaats om te wandelen en te fietsen

Vaten vol gif, naar schatting 30.000 in totaal, verdwenen in de Volgermeer. De voormalig fabrikant van bestrijdingsmiddelen, Philips Duphar, loosde het gif naast het Amsterdamse huisvuil. In de afgelopen tien jaar is het gebied gesaneerd en opnieuw ingericht als recreatiegebied. Het gif is afgedekt met folie, met daaroverheen een schone laag zand en klei. De ontwerpers hopen dat zich ondertussen een nieuwe laag veen vormt, zodat het gif ook zonder folie niet aan de oppervlakte komt. Dinsdag 19 april opent het Prins Willem-Alexander het vernieuwde natuurgebied.

Volgermeerpolder

Voor recreanten is het gebied een plaats om te wandelen en te fietsen. Landschap Noord-Holland viert er op 23 april zelfs haar 75-jarige bestaan. Van 10:00 uur tot 16:00 uur is de Volgermeerpolder voor het eerst te bekijken. Tijdens de Open Dag zijn er workshops en andere activiteiten voor jong en oud. Kijk voor het volledige progamma op de website van Landschap Noord-Holland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-04-19 11:37:05 - 438