1

Schijnwerper op onbekende Jan Nagel

Tentoonstelling in Frans Hals Museum Haarlem

Frans Hals Museum Nieuws door

archief oud artikel 22 april 2011 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Hij is niet de meest bekende kunstschilder, maar toch zet Frans Hals Museum de schijnwerpers op Jan Nagel. Het museum brengt negen werken van de kunstenaar voor het eerst bijeen.

Het oeuvre van Jan Nagel stelt qua omvang weinig voor. Maar zes schilderijen, vier tekeningen en drie prenten van zijn hand zijn bewaard. Eén van de schilderijen, De zondvloed, is onlangs gerestaureerd. Dé reden voor het Frans Hals Museum om een tentoonstelling te wijden aan de kunstenaar.

Het museum bezit zelf één schilderij met een voorstelling van Maria Magdalena. Vier schilderijen, drie prenten en drie tekeningen uit de collectie van het Rijksmuseum maken de tentoonstelling compleet. De tentoonstelling Jan Nagel - een 16de-eeuwse kunstenaar is te zien van 22 april tot en met 17 juli 2011.

Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum ontving pas geleden een enorme schenking, met een waarde van minimaal 100 miljoen euro! Ook deze collectie is de komende maanden in het Haarlemse museum te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 april 2011 - 263