1

Feestelijk Pasen voor toerisme

Paasdagen breken records toerisme #Pasen

Scheveningen Nieuws door

archief oud artikel 26 april 2011 Toerisme Het toerisme in Nederland vierde hoogtij tijdens het afgelopen paasweekend. Nooit eerder bleven er zoveel toeristen in eigen land en ook een recordaantal buitenlandse toeristen reisde naar Nederland. Ook qua bestedingen brak Pasen 2011 alle records.

Het mooie weer, het later vallen van Pasen. Voor het toerisme in ons land een gedroomde combinatie, die waanzinnig goed uitpakte. Alle toeristen samen, uit binnen- en buitenland, leverden het afgelopen weekend 750 miljoen euro op. Eten, drinken, overnachten en amusement. Alle toeristen gaven meer geld uit dan ooit met Pasen. Nederlandse toeristen spendeerden 550 miljoen euro. De buitenlandse gasten deden daar een schepje bij op met 200 miljoen euro.

Terrassen

Ook de horeca profiteerde van het toerisme. Alleen zaken zonder terras moesten het deze dagen met minder klandizie stellen. Ook de meubelboulevards hadden het nakijken. Door het mooie weer bleven de bezoekers weg. Zij bleven liever op het strand. Topdrukte voor Scheveningen en de Zeeuwse stranden!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 april 2011 - 202