1

Vogels Artis krijgen sleutel nieuwe woning

Vernieuwde Fazanterie opent vandaag deuren in #Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 27 april 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De meest bijzondere vogels fladderen je voorbij in Artis. Daar wordt vandaag namelijk de vernieuwde Fazanterie geopend.

Vandaag opent de vernieuwde Fazanterie van Artis zijn deuren voor publiek. Topkok Ramon Beuk maakt voor deze gelegenheid de eerste maaltijd voor de vogels. De Fazanterie is een grote volière voor vogels. In de Fazanterie zijn bedreigde tot zeer bedreigde vogelsoorten te bewonderen, zoals blauwkeelara's, blauwkopara's en soldatenara's. Van die laatste soort leven er wereldwijd nog maar zo'n 10.000. De Fazanterie die vernieuwd is, stamt al uit 1872. Toen was het een verblijf voor hoendervogels en fazanten. Nu is de volière vernieuwd en weer helemaal van deze tijd.

Subsidie

Er wordt nog veel meer vernieuwd in de Amsterdamse dierentuin. Artis heeft tien miljoen euro gekregen van de provincie Noord-Holland om vier monumenten in het park te renoveren. De monumenten die gerestaureerd worden zijn: het Vogelhuis, het Apenhuis, de Ledenlokalen en het Groote Museum. De opknapbeurt van het Vogel- en Apenhuis is al sinds 2009 in volle gang en wordt dit jaar afgerond.

De vernieuwde Fazanterie stamt al uit 1872

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2011 - 323