Brandgevaar nu ook op Veluwe

Uit op de Veluwe |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Code rood in provincie Gelderland #coderood

27 april 2011 Natuur Arnhem, Gelderland Op de Veluwe is de brandweer in opperste staat van paraatheid. Vandaag meldden de hulpdiensten dat ook hier code rood geldt, vanwege groot gevaar voor brand.

Code rood geldt nu al in de provincie Utrecht en delen van Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. In de natuurgebieden is een stookverbod voor tuinafval van kracht. Ook roken, barbecuen en open voor zijn verboden. De brandweer houdt de gebieden in de gaten, ook vanuit de lucht.

Brand Schoorl

Woensdagochtend rukte de brandweer al twee keer uit voor branden in de duinen van Schoorl. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het niet zeker is of de branden zijn aangestoken. Ook afgelopen weekend brak er twee keer brand uit in Schoorl.

Natuurbranden

Afgelopen woedde er een flinke brand in het Drentse Fochteloërveen. Zeker tientallen hectares natuurgebied werden door de brand verwoest. In België had de brandweer ook een flinke klus om handen. Zo'n duizend hectare natuur in de Hoge Venen ging in de vlammen verloren. De Belgische brandweer noemt het de grootste brand ooit.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2011 - 776