Met Mary Poppins naar de sterren

Circustheater |  deel via WhatsApp | Recensie door

Musical om vrolijk van te worden #MaryPoppins

28 april 2011 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Met de kortingskaartjes van Albert Heijn paraat waagden we de gok en togen naar Scheveningen voor de musical Mary Poppins. Een gok of tamelijk voortreffelijk? Eén ding is zeker, Mary Poppins is een musical waar je zingend vandaan komt.

Met een onvervalst Amsterdams accent trekt William Spaaij, als manusje-van-alles Bert, het publiek in de eerste acte naar het huis van de familie Banks. Achter de voordeur van dit huis heerst een meer dan ouderwetse rolverdeling: vader is de kostwinner, moeder zit thuis met het huishouden. Alleen de twee kinderen, Jane en Michael, brengen nog wat leven in de brouwerij. Door hun brutale gedrag pestten zij iedere nanny het huis uit, tot wanhoop van hun moeder. Het begin van het verhaal over Mary Poppins, een magische kinderjuf.

Magische Mary Poppins

Ineens verschijnt Noortje Herlaarals Mary Poppins, midden in de woonkamer van de familie Banks. Klaar om de kinderen te leren zich netjes en goed te gedragen. Zo begint een spannende reis naar de wereld van Mary. Samen met Bert ontdekken de kinderen een magisch leven, waar alles met een klein schepje suiker, zoet wordt. Vrolijke liedjes, bekend van de Disney-film Mary Poppins, nemen het publiek al snel mee in het avontuur. Enthousiast klappen de gasten mee en de zaal geniet zichtbaar van het professionele optreden van William Spaaij en Noortje Herlaar.

Supercalifragilisticexpialidasties

Zelfs wanneer je het verhaal niet kent, maken de vrolijke liedjes en het fantastische decor, de musical meteen spectaculair. Oftewel supercalifragilisticexpialidasties! De leukste scène van de musical is die in de winkel, vol woorden, babbeltjes en praatjes. Maar waar het uiteindelijk om draait is, dat de familie leert om het geluk in de kleinste dingen te vinden. En boven al met elkaar! En zo geeft kinderjuf Mary Poppins iedereen een stukje wijsheid mee naar huis. Iets waar de gemene Miss Andrews het niet mee eens is. Deze gemene kinderjuf, de nachtmerrie van vader Banks, komt nog kort de rust verstoren... Maar gelukkig zegeviert Mary met haar paraplu.

Prachtig decor

Het decor van Mary Poppins is met recht schitterend te noemen. Dit is het voordeel van een productie met een vaste standplaats. Het zijn bloemen, sterren en uiteindelijk Mary Poppins zelf, die de zaal versieren. Een ware sterrenhemel ontvouwt zich op het plafond en net als Mary, Bert en de kinderen kijken we naar de sterren. Een bijna magisch geheel, wanneer Mary Poppins met haar paraplu nog eenmaal over de zaal zweeft. Om vervolgens in het donker te verdwijnen, wat het einde inluidt van een zoete, sprankelende musical.

Hoofdrolspelers

Noortje Herlaar zet in de musical een overtuigende Mary Poppins neer. Lief, maar streng en soms grappig. Haar stem klinkt prachtig in het Circustheater en in alles is zij een terechte hoofdrolspeelster. Daarnaast is William Spaaij de perfecte Bert. Hij is speels, grappig en voert daarbij een spectaculaire stunt uit, waarbij de meeste toeschouwers bijna duizelig worden. Al tappend loopt Bert zeven meter verticaal omhoog, om vervolgens ondersteboven verder over het plafond zijn weg te vinden. Een prestatie om u tegen te zeggen. Ook de kinderen en de ouders Banks, gespeeld door Maike Boerdam en Hugo Haenen, presteren op hoog niveau. Het daverende applaus aan het einde is zeker terecht. Tamelijk voortreffelijk!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-07-23 12:26:21 · Gepubliceerd: 2011-04-27 15:25:50 - 1929