1

NHM toch naar Paleis Soestdijk?

Historici zijn bang voor bezuinigingen #NHM

Paleis Soestdijk Nieuws door

archief oud artikel 4 mei 2011 Cultuur Soestdijk, Utrecht Het Nationaal Historisch Museum (NHM) moet van de Raad voor Cultuur een plekje krijgen in het Rijksmuseum. Maar het NHM wil zelf veel liever naar Paleis Soestdijk.

Het NHM wordt van het kastje naar de muur gestuurd en heeft nog steeds geen onderdak. Een paar historici schrijven in De Volkskrant dat ze het NHM willen onderbrengen in Paleis Soestdijk. De hoogleraren willen het Nationaal Historisch Museum behouden en roepen op het paleis beschikbaar te stellen als locatie voor het museum. Zij zijn bang dat het museum als gevolg van de huidige bezuinigingen kan verdwijnen. Directeur van het NHM, Erik Schilp, ziet de locatie wel zitten. "Het zou goed zijn voor het paleis en voor ons museum. De locatie spreekt tot de verbeelding en we denken dat zowel bezoekers als sponsors hier geld voor overhebben."

Rijksmuseum

De Raad voor Cultuur denkt hier anders over. In de toekomst moet het NHM volgens de raad een plekje krijgen in het Rijksmuseum Amsterdam. Dit staat in het vrijdag gepresenteerde advies van de Raad voor Cultuur over de bezuinigingen in de cultuursector. In plaats van een zelfstandig museum wordt het NHM dan een projectorganisatie van het Rijksmuseum Amsterdam. Wordt vervolgd...

"Het zou goed zijn voor het paleis en voor ons museum"
Lees het laatste nieuws over het Nationaal Historisch Museum.

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:23:46 · Gepubliceerd: 4 mei 2011 - 167