1

Noodklok Berlage Instituut luidt

Raad voor Cultuur adviseert einde voor #Berlage Instituut

Het Berlage Instituut Nieuws door

archief oud artikel 6 mei 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De Raad voor Cultuur komt met slecht nieuws voor het Berlage Instituut in Rotterdam. De Raad adviseert het beëindigen van de huidige functie van de postacademische instelling. De subsidie voor het instituut wordt daarbij ingetrokken.

Met het oog op de geplande cultuurbezuinigingen laat de Raad voor Cultuur ook de architectuurinstellingen niet ongemoeid. In een onlangs gepubliceerd advies schrijft de Raad aan staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) een aantal bezuinigingen voor. Eén daarvan treft het Berlage Instituut. De Raad wil de functie van de postacademische instelling beëindigen en de subsidie stopzetten. Dit scheelt het Rijk per jaar 1,1 miljoen euro.

Berlage Instituut

Op de website van het Berlage Instituut reageert directeur Rob Docter verbaast. "Dit nieuws is onbegrijpelijk". Als staatssecretaris Zijlstra het advies opvolgt zegt Docter naar andere financieringsmogelijkheden te zoeken. "We zien het in deze economisch moeilijke tijden echter somber in dat dit gaat lukken."

Ook voor bezoekers is het Berlage Instituut open. Er worden diverse tentoonstellingen en lezingen georganiseerd op het gebied van architectuur. Symposia, lezingen en de tentoonstellingen maken deel uit van het programma van het Berlage Instituut en vinden plaats in de Gallery.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 mei 2011 - 120