1

Opening Museum aan de stroom nadert

#MAS brengt kunst en geschiedenis van de stad samen

MAS Museum aan de stroom Nieuws door

archief oud artikel 6 mei 2011 Cultuur Antwerpen, Antwerpen Nog een weekje wachten en dan opent er in Antwerpen een groots, nieuw museum. De opening van het Museum aan de stroom (MAS) gaat samen met een festival van 13 tot 16 mei.

Het gebouw aan de noordkant van het centrum van Antwerpen is enorm. Op 17 mei opent het gebouw haar deuren enis het nieuwste museum van Antwerpen eindelijk klaar voor bezoek. Het Museum aan de stroom brengt Antwerpen in al haar facetten naar voren. Antwerpen als wereldstad, als havenstad, als smeltkroes van religies en culturen. Het is nog maar een fractie van wat het nieuwe museum te bieden heeft. Het gebouw telt negen verdiepingen, met op elke verdieping een prachtig uitzicht door de glaswand.

Museum aan de stroom

Het MAS verenigt de collectie van drie voormalige Antwerpse musea: het Etnografisch Museu, het Nationaal Scheepvaartmuseum en het Volkskundemuseum. Het resultaat? Volgens De Standaard: "...een pakhuis en schatkamer propvol bijzondere objecten en intense indrukken." In totaal brengt het museum een collectie van 470.000 stukken bijeen in vier verschillende thema's. Ook is er een kijkdepot en stelt het MAS tijdelijke tentoonstellingen samen.

Bouw MAS

De eerste steen van het MAS dateert al uit 2006. Na drie jaar en acht maanden volgt de oplevering van het gebouw en nu is ook het interieur compleet. Alles is klaar voor de opening op 17 mei. Het hele weekend, van 13 tot 16 mei, wordt de officiële opening gevierd met een festival. Het museum is dan vier dagen lang gratis toegankelijk en steelt de show met theater, dans, muziek, films en originele wandelingen.

Ga een dagje uit in België! DagjeWeg.NL verzamelde een schat aan uitjes bij de buren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 mei 2011 - 219