1

Zeemeermin de musical binnenkort op de planken

Joop van den Ende krijgt toestemming van #Disney

Musicalnieuws Nieuws door

archief oud artikel 31 mei 2011 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland De Kleine Zeemeermin zwemt binnenkort over de planken onder leiding van Joop van den Ende. Musicalbedrijf Stage Entertainment heeft een contract gesloten met Disney om de musical opnieuw te ontwikkelen.

Musicalbedrijf Stage Entertainment van Joop van de Ende mag een nieuw versie maken van de musical De Kleine Zeemeermin van Disney. Het theaterbedrijf heeft hiervoor toestemming gekregen van het Amerikaanse Disney Theatricals. Disney maakte zelf al eerder een musical van het sprookje. Dat was geen succes. Er kwamen uiteindelijk minder dan zevenhonderd voorstellingen op de planken en er waren slechte kritieken. "Iedereen in de wereld kent het verhaal", zegt directeur Erwin van Lambaart van Stage Entertainment, tegen BNR Nieuwsradio. "De relatie tussen vader en dochter en een romance met een prins is universeel. Daar kun je van alles mee."

Milaan

De productie wordt volgend jaar ontwikkeld in Nederland en reist daarna door de hele wereld. "Met de afmetingen van de decors moeten we nu al rekening houden met theaters in Hamburg en Milaan", vertelt Van Lambaart.

De eigen versie van Disney was geen succes en kreeg slechte kritieken
Lees meer nieuws over musicals op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 31 mei 2011 - 358

Dit past bij 'Zeemeermin de musical binnenkort op de planken'