1

Spoeddebat over NHM

CU verwijt Zijlstra en Donner onbehoorlijk bestuur #NHM

NHM bijna ten einde Nieuws door

archief oud artikel 8 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Er komt een spoeddebat over de toekomst van het Nationaal Historisch Museum (NHM). De ChristenUnie is het niet eens met de beslissing van staatssecretaris Zijlstra. Is er dan toch nog hoop voor dit verloren museum?

Vandaag maakte staatssecretaris Halbe Zijlstra bekend dat hij geen subsidie meer wil geven aan het NHM. Vorig jaar trok Zijlstra al de subsidie in voor de bouw van het museumpand. Nu steunt hij ook de organisatie niet langer. Directeur Eric Schilp is teleurgesteld en verdrietig. "Ik heb me het schompes gewerkt voor deze tent." Maar er is hoop. De ChristenUnie verwijt Zijlstra en minister Donner onbehoorlijk bestuur en kapitaalvernietiging. De partij kreeg vandaag de steun van de PvdA, SP en GroenLinks voor een spoeddebat over het nu verder moet met het museum.

Paleis Soestdijk

Directeur Eric Schilp zegt in de Volkskrant dat hij te horen heeft gekregen dat de subsidie is vervallen omdat minister Piet Hein Donner geen geld wil geven voor het plan om het NHM in Paleis Soestdijk te vestigen.

CU verwijt Donner en Zijlstra onbehoorlijk bestuur en kapitaalvernietiging
Wil je toch iets van het NHM zien? Bezoek dan de Amsterdamse Zuiderkerk. Daar is de tentoonstelling 100m2NL van het NHM te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 8 juni 2011 - 130