Witsnuitdolfijn gestrand op Ameland

Dolfijn vernoemd naar één van de vinders #witsnuitdolfijn

Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2011 Natuur Harderwijk, Gelderland Zondag 12 juni is 's avonds een witsnuitdolfijn gevonden op Ameland. Twee broers vonden het dier en sloegen alarm. SOS Dolfijn haalde de dolfijn op en bracht het onder in het opvangcentrum in Harderwijk. Witsnuitdolfijnen komen vooral in de Noordzee voor. Ze zijn bekend om hun speelse sprongen voor de boeg van een schip.

De dolfijn heeft de naam Robbie gekregen en is daarmee vernoemd naar één van zijn vinders. Het jonge mannetje is 2,5 meter lang. Hij krijgt antibiotica en lijkt stabiel, al kan hij nog niet zelfstandig zwemmen. De komende dagen volgen medisch onderzoek en observaties om te kijken wat er met het dier aan de hand is. Afhankelijk daarvan wordt besloten of de dolfijn op termijn teruggezet kan worden. Sinds 1995 is het SOS Dolfijn drie keer gelukt om een witsnuitdolfijn terug te zetten in zee.

De dolfijn heet Robbie

Orka Morgan

Vorig jaar juni werd orka Morgan gered uit de Waddenzee. Ze was sterk vermagerd en verzwakt. Ondertussen gaat het beter met haar. Waarom ze gestrand was, is onbekend. Vanwege haar grootte, verblijft ze in een apart opvanggedeelte van het Dolfinarium in Harderwijk. In december van afgelopen jaar besloten internationale wetenschappers dat de orka niet terug kan keren naar de natuur. Diverse dieren- en natuurorganisaties zijn het niet met deze beslissing eens en willen een nieuw onderzoek afdwingen.

Een show met dolfijnen zien? Ga dan naar Dolfinarium.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juni 2011 - 467

Dit past bij 'Witsnuitdolfijn gestrand op Ameland'