Kasteel de Haar wacht op je!

#KasteeldeHaar officieel heropend

Kasteel de Haar Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2011 Cultuur Haarzuilens, Utrecht Na jaren van restaureren is Kasteel de Haar 15 juni eindelijk geopend. Dat betekent dat bezoekers het kasteel weer in de oude glorie kunnen zien.

Bij het feestje in Kasteel de Haar waren burgemeester Wolfsen van Utrecht, de Commissaris van de Koningin Robbertsen en familieleden van de Baron van Zuylen. Pia Douwes gaf een optreden. Helaas kon de baron er zelf niet bij zijn. Hij overleed begin januari 2011 op 78-jarige leeftijd.

Restauratie

Kasteel de Haar is vanaf 2001 gerestaureerd. Het hele kasteel is van onder tot boven opgeknapt, van de fundering tot het meubilair. Het kasteel bleef open voor bezoekers, maar meer dan zevenduizend voorwerpen, meubels en kunstwerken kregen ergens anders een tijdelijk onderkomen.

Met de heropening van het kasteel begint 16 juni een tijdelijke expositie over het glamourleven van de adellijke families van Europa: Glamour op de Haar. De bekendste, de opmerkelijkste en rijkste families komen allemaal aan bod. De expositie bestaat uit onder meer haute couture en unieke beelden uit het privé archief van de baronale familie. De expositie loopt tot en met 30 september.

Pia Douwes gaf een optreden tijdens de heropening

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 16 juni 2011 - 312