1

Tekening James Ensor spoorloos verdwenen

#Gemeentemuseum Den Haag staat voor een raadsel

Gemeentemuseum Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het Gemeentemuseum Den Haag staat voor een raadsel. Afgelopen vrijdag ontdekte het museum de verdwijning van het geleende werk van James Ensor. Het is niet duidelijk of de tekening is gestolen.

Het Gemeentemuseum Den Haag ontdekte vrijdag een mysterieuze verdwijning. Een tekening van James Ensor, getiteld Triomf van de dood, is weg. Het museum had het werk in bruikleen voor de overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar James Ensor. De potloodtekening hoort thuis in de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Een woordvoerder gaf aan niet te kunnen zeggen of het werk gestolen is.

"Dat de tekening niet van ons is, maar geleend van een ander museum, maakt het des te vervelender", aldus de woordvoerder. De tekening is maar klein: 22,5 bij 17 centimeter. Wat de waarde is van het verdwenen werk, dat is niet bekend.

In het Gemeentemuseum Den Haag was van 12 maart tot 13 juni 2011 een overzichtstentoonstelling van James Ensor te zien: James Ensor, Universum van een fantast. Vind actuele tentoonstellingen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-01-30 17:28:17 · Gepubliceerd: 16 juni 2011 - 97