1

Publiek Edison Klassiek kiest broers Jussen

Pianospelende broers Arthur en Jussen winnen #EdisonKlassiek

Concerten Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2011 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Met hun album Beethoven Piano Sonatas veroverden de broers Jussen de harten van het publiek. De twee pianisten wonnen de Edison Klassiek Luister Publieksprijs. Donderdagavond ontvingen ze de prijs tijdens het Edison Klassiek Gala.

Naast de jury kiest ook het publiek een winnaar voor een Edison Klassiek. Het album Beethoven Piano Sonatas van Arthur en Lucas Jussen kwam als populairste uit de bus. De broers ontvingen gisteravond de Edison Klassiek Luister Publieksprijs in het Kurhaus in Scheveningen. Dit moment is aanstaande zondag terug te zien om 21:00 uur op Nederland 2 tijdens de registratie van het Edison Klassiek Gala.

Arthur en Lucas Jussen

Al op negenjarige leeftijd debuteerden Lucas en Arthur Jussen in de Grote Zaal van het Concertgebouw. De broers spelen al sinds hun vijfde piano. In 2004 resulteerde dit in de onderscheiding 'Jong muziektalent van het jaar'. Beethoven Piano Sonatas is het debuutalbum van de twee. Het album verscheen in april en behaalde op dezelfde dag al de gouden status.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 17 juni 2011 - 244

Dit past bij 'Publiek Edison Klassiek kiest broers Jussen'